27 Ekim 2014 Pazartesi

House: 80'lerin Dehşetli Filmleri - 3


Ortada miras bırakılan bir ev ve bu eve yeni bir başlangıç yapmak için taşınan birileri (özellikle de sorunlu bir aile) varsa o film tam benliktir. 

İşte Korku Evi de (House) buna benzer bir konuya sahip:

Roger Cobb korku romanları yazan bir Vietnam gazisidir. Ancak son romanı Kar Dansı’nın yayımlanmasının üzerinden üç yıl geçmiştir. Aynı kitap için imza günü düzenleyip durmaktan sıkılan yayıncısı kafasının etini yemektedir. Artık yeni bir şeyler yazmasının vakti gelmiş de geçiyordur. Her ne kadar yayıncısı karşı çıksa da Roger, Vietnam'da yaşadıklarını anlatan bir roman yazmaya karar verir. Bu arada kendi isteği ile yaşayanların dünyasından ayrılan halası perili olduğuna inandığı evini Roger’a bırakır.

Roger çocukluğunu geçirdiği bu eve taşınıp yeni romanı üzerinde çalışmaya koyulur. Yazarımızın, meraklı bir komşudan daha büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu anlaması uzun sürmez. Geçmişin hayaletleri peşine düşmüştür. Oğlunu elinden alıp karısından ayrılmasına sebep olan bu hayaletler hiç de tatmin olmuşa benzememektedirler.

Roger bu tuhaf evde bir yandan romanını bitirmeye, bir yandan da hayaletlerden kurtulup ailesini yeniden bir araya getirmeye çabalayacaktır.

1986 yapımı olan House devam filmleri (hatırladığım kadarıyla) kendisi kadar iyi olmayan ve korkutmaktan çok eğlendiren bir film. Yine de "80'lerde korku sineması" denilince akla gelecek ilk filmlerden biri kuşkusuz.

Siz de “Korku filmi dediğin evde geçer,” diyenlerdenseniz bu film tam sizlik. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...