29 Eylül 2014 Pazartesi

The Curse: 80'lerin Dehşetli Filmleri - 2

The Curse çocukluğumda beni dehşete düşüren filmlerin başında gelir kuşkusuz. Hiç unutmam, benim gibi bir korku filmi tutkunu olan rahmetli anneannemin evinde, video kasetten izlemiştim The Curse'ü. Tabii o zamanlar filmin, korkunun tartışmasız kralı olan (ve Cehennem'i Şeytan eşliğinde ziyaret ettiğine inandığım) Lovecraft'ın bir öyküsünden uyarlandığını bilmiyordum henüz.
Lovecraft’ın The Colour out of Space (Uzaydan Düşen Renk) adlı öyküsünden uyarlanan filmin başrolünde Stephen King’in The Body (Ceset) adlı eserinden uyarlanan Stand by Me'den de tanıdığımız Wil Wheaton yer alıyor. Yönetmen koltuğunda David Keith’in oturduğu 1987 tarihli filmin konusunu kısaca şöyle özetleyebiliriz:

5 Eylül 2014 Cuma

Gece Yaratıkları: 80'lerin Dehşetli Filmleri - 1

Çocukken oturduğumuz evin kocaman bir bahçesi vardı. Öyle ki diğer apartmanlarda oturan çocuklar kıskanırdı bizi. Bu kıskanılan bahçenin bir köşesinde heybetli dut ağacı, bir köşesinde sabahlara kadar oturup birbirimize hayalet hikayeleri anlattığımız çardak, bir köşesinde kan ter içinde kalana dek top oynadığımız alan... 

Bahçede bu cennet görüntüsüne uymayan yalnızca tek bir şey vardı. Bahçe hizasından bir metre yüksekte duran gecekondu büyüklüğündeki elektrik trafosu. Bu trafo bahçenin en ucunda durur, yüksekten bizi izlerdi sanki. İki kanatlı kocaman bir kapısı vardı ve kapının her iki kanadına da çizilmiş olan kuru kafalar epey ürkütücüydü. Geceleri odamın penceresinden, perdenin arasından hep trafoyu gözlerdim. Sanki her an kapısı açılacak ve içinden gece yaratıkları çıkacaktı. Hatta gece yaratıklarına karşı etkili olan tek silah da yastığımın altında dururdu. 

İyi de bu gece yaratıkları da neyin nesi? İşte karşınızda Gece Yaratıkları:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...