22 Nisan 2014 Salı

Altın Madalyon E- Dergi Sayı: 5 Okurlarla Buluşmak Üzere


Altın Madalyon, çizgi roman sevdalılarını bir araya getiren ve oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kaliteli  bir forum. Üstelik forum sakinleri tarafından bir e-dergi hazırlanmakta. Şu ana dek dört sayı yayınlandı bile. Ve çizgi romanlarla ilgili yazıların, öykülerin, söyleşilerin ve daha fazlasının yer aldığı bu e-derginin 5. sayısı da Mayıs ayının ilk günlerinde okurlarla buluşacak. Abbas Bağca'nın harika çizimleriyle yeniden hayat verdiği korku öyküm Kan Yaşamdır'ın ilk bölümü de bu sayıda yer alacak. Altın Madalyon E-Dergi'yi ıskalamayın derim. Sayfalarında daha neler olacak neler.

Foruma ulaşmak için: Altın Madalyon
E-Derginin tüm sayılarına ulaşmak için: Altın Madalyon E-Dergi
Kan Yaşamdır adlı öykümü okumak için: Kan Yaşamdır

9 Nisan 2014 Çarşamba

Hayalet Hikâyeleri

21. yüzyıl… Bilişim Çağı, Elektrik Çağı, Enformasyon Çağı, Bilgi Çağı… Nasıl adlandırırsanız adlandırın teknolojik gelişmelerin dur durak bilmeden ilerlediği muhteşem bir çağda yaşıyoruz. İletişim bambaşka bir anlam kazandı artık. İnsanoğlu daha önce hiç olmadığı kadar birbirine bağlanmış durumda. Ulaşmak istediğimiz her şey, herkes bir tık ötemizde durmakta.

Böyle bir çağda yaşıyorsak eğer neden hala hayalet hikâyelerinden vazgeçemiyoruz peki? Bir tweet ile milyonlarca kişiye ulaşabiliyorken neden hala ölülerle uğraşıyoruz? Neden onları huzur içinde uyumaları için rahat bırakmıyoruz?

Nedeni basit. Çünkü öleceğimizi biliyoruz ve bilim henüz ölümsüzlüğün sırrına ulaşabilmiş değil. Hayaletlerse bize fiziksel ölümün ötesinde de bir yaşamın var olduğunu fısıldıyorlar. İşte cevap bu kadar basit. Ne kadar korkunç olurlarsa olsunlar onların var olmasını istiyoruz. Onlarla ilgili filmler izliyor, onlarla ilgili romanlar okuyoruz. Sağdan soldan duyduğumuz hayalet hikâyelerini birbirimize anlatıyoruz.

Benim de size anlatacağım birkaç hayalet öyküm var elbet. Ama bugünlük öykü anlatma işini başkalarına bırakmak istiyorum. İşte size  altı yazardan altı hayaletli roman:

2 Nisan 2014 Çarşamba

Yazma Serüveninize Işık Tutacak Kitaplar

Kitaplarla iç içe geçen onca yılın ardından fark ettiğim şeylerden biri, sıkı okuyucuların birçoğunun yazar olma hevesi taşıdığı. Zaten “okuma sürekliliğine sahip olmak” yazar olabilmek için olmasa olmaz iki altın kuraldan biri. Diğeriyse kuşkusuz dur durak bilmeden yazmak, yazmak, yazmak…

Tabii çıkılan edebiyat yolculuğunda kendini ispat etmiş yazarların önerilerinden faydalanmak, onların hayatlarından dersler çıkarmak da hiç fena fikir değil. Bu yazarlar bulundukları konuma nasıl geldiler? Hangi yollardan geçtiler? Ne gibi zorlukları yendiler? Sağlam bir metin yazabilmek için olmazsa olmazlar neler? Büyülenerek okuduğumuz eserler nasıl, nerede, hangi şartlarda yazıldı? İşte bu tip soruların yanıtlarını bulabileceğiniz ve yazma serüveninize ışık tutabilecek satırlarla dolu birkaç kitap:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...