8 Mart 2013 Cuma

Dövüşün Kralları



Çocukluğunu 80’lerde (hadi 90’ların ortasına kadar uzatalım bu dönemi) yaşayan her erkek çocuğu (buna ben de dâhilim) usta birer karateciydi. Kara kuşaklarımız yoktu belki, ama yabana atılmayacak kadar ustaydık hepimiz. E ne de olsa hocalarımız zamanın en büyük dövüşçüleriydi. Kimler yoktu ki aralarında: Van Damme, Bolo Yeung, Billy Blanks, Loren Avedon, Jackie Chan, Cynthia Rothrock, Chuck Norris…

Bu ustalar videokasetlerdeki karate filmleriyle yetiştiriyorlardı bizi. Biz de azimli çekirgelerdik hani. Her bir sahneyi, atılan her yumruk ve tekmeyi, tüm havalı cümleleri (Özellikle Kickboxer Kralı’nda Loren Avedon ve Billy Blanks’in dövüş öncesi yaptıkları konuşma beni benden almıştır hep) ezberleyene kadar tekrar tekrar izlemekten sıkılmazdık bu filmleri.

Van Damme’ın Bolo Yeung ile olan ezeli rekabetini (Kan Sporu, İkiz Kan), Loren Avedon’un koca koca tomruklarla yaptığı antrenmanları (Kickboxer Kralı), Kurt McKinney’nin Bruce Lee’nin ruhundan aldığı dersle Van Damme’ı pataklamasını (Geri Çekilmek Yok Teslim Olmak Yok), Cynthia Rothrock’ın manyak katillerin peşine düşüp yeraltı dövüşlerine katılmasını, ağaçlara tırmanıp kaşla göz arasında ortadan yok olan kara kara ninjaları ve Jackie Chan’in hem güldürüp hem de inanılmaz hareketleriyle kendisine hayran bıraktığı kung fu filmlerini izlemekten nasıl sıkılırdık ki?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...